Schildergenootschap

Bernd van der Haar

Elk jaar bezoek ik een aantal keren het prachtige eiland Schiermonnikoog. De natuur, de zee, de wolken en het kleurrijke wad zijn voor mij een inspiratiebron. Zelfgemaakte foto’s zijn het uitgangspunt om met verf en toets te componeren op het doek of paneel en er een geheel eigen beeld van te maken.

 

Daarnaast schilder ik graag portretten met een voorkeur voor doorleefde ‘koppen’. Schilderen doe ik al vanaf 1984 en met veel plezier, zowel thuis als in het atelier van schildergenootschap ‘de Streek’. Daar komen we als groep bij elkaar op dinsdagavond om samen te schilderen en elkaars werk te bespreken. Zo leren we van de ander en dat wordt als heel waardevol ervaren. Inspiratie haal ik ook uit kunstboeken, het bezoeken van musea en galerieën en door tijdens fiets- en wandeltochten de ogen goed de kost te geven. Schilderen doe je m.i. vooral door goed te kijken.

 

Sinds 2020 ben ik begonnen met het maken van vissen van oud hout en kleine metalen voorwerpen. Daarbij gebruik ik verschillende technieken zoals schilderen, papier, solderen en het vastzetten van de onderdelen door deze vast te schroeven of te lijmen. Het maken van iets met behulp van nagenoeg kosteloos materiaal en allerlei gevonden en verzamelde onderdelen geeft mij altijd veel plezier. Het creatieve proces dat hieraan vooraf gaat is wel het meest boeiende. Wat ga ik gebruiken aan metalen voorwerpen en spullen en hoe combineer ik deze met elkaar? Op mijn pagina enkele voorbeelden van deze vissen.

  • Contact:06-20628701